TV-lift achter een spiegel

Mijn tv-lift, door één klant

Afgelopen herfst, na lang wachten, waren mijn vrouw en ik het erover eens dat we een tv voor onze slaapkamer moesten kopen. We waren geen van beiden al te enthousiast over de esthetiek van een tv en kabeldoos die op het dressoir zat of aan de muur was bevestigd, dus begon ik manieren te bedenken om de tv te verbergen. Voor de zekerheid kochten we een 26 "LCD (Vizio VL260M) die, indien nodig, net boven de spiegel aan de muur gemonteerd kon worden.

Hier is onze slaapkamer met de tv op het dressoir.

Mijn idee was om de tv aan de muur achter de spiegel te monteren en de tv mechanisch boven de spiegel te tillen als we ernaar wilden kijken. De opening tussen de bovenkant van de spiegel was ~ 17 "en de tv was 16,8" hoog, perfect!

Eerst keek ik naar kant-en-klare elektrische tv-liften. Slechts één leek levensvatbaar, gemaakt door Firgelli Automations

Het was echter niet haalbaar.

Mijn volgende idee was een puur mechanische lift. De man van mijn schoonzus en ik brachten het grootste deel van Thanksgiving door met brainstormen over manieren om dit te bereiken (wat niet goed ging met mijn vrouw en schoonzus). We dachten aan katrollen, veren, gaszuigers en uiteindelijk koos ik voor een parallel armsysteem, vergelijkbaar met het systeem dat wordt gebruikt voor grote verrekijkers of vaste nokken.

Hierdoor zou de tv vrij op en neer kunnen bewegen zonder te draaien of tegen de muur te slaan, en in evenwicht zou het minimale inspanning vergen om omhoog en omlaag te brengen. Echter, na wat berekeningen van de beschikbare ruimte achter de spiegel en het gewicht van de tv van ongeveer 20 kilo, zou ik 40-50 kilo contragewicht nodig hebben, wat onredelijk was.

Dus ik ging terug naar het idee van een aangedreven lift. Hoe gaaf zou het tenslotte zijn om gewoon in bed te liggen en op een knop op de afstandsbediening te drukken om de tv hoger te zetten. Firgelli-automatisering produceert ook liftactuatoren, en verkoopt een mooie lineaire railactuatorset, compleet met controller (hoewel deze helaas bedraad is).

De FA-200-TR-24-20 "leek het beste te werken aangezien hij een slag van 20" had, een kracht van 200 lb en een volle belasting van 1 "/ sec bewoog.

Mijn plan was om de tv aan de muur te bevestigen op schuifregelaars waarmee hij op en neer kon bewegen. De actuator zou aan de muur onder de tv worden gemonteerd en ik zou de tv met een arm aan de shuttle verbinden. Als de shuttle dan omhoog bewoog, werd de tv boven de spiegel geheven en als de shuttle naar beneden bewoog, viel de tv ook neer.

Om de tv aan de muur te bevestigen heb ik twee heavy duty gekocht ladegeleiders van Lowes. Ik koos degene met een veerweg van 22 inch, zodat de actuator het werkelijke bewegingsbereik zou bepalen en de tv niet aan de boven- of onderkant maximaal zou uitkomen. Deze werden met behulp van houtdraadbouten rechtstreeks op de muur in stijlen gemonteerd. noppen waren op een locatie waardoor de tv bijna in het midden tussen de twee dia's stond.

Vervolgens kwam de taak om de tv op de dia's te monteren. Ik heb een 18 "x 6" stuk plaatstaal tussen de twee glijbanen bevestigd. De tv heeft een VESA 100 mm montagepatroon, dus ik heb de tv op het plaatstaal gemonteerd met een platte tv-muurbeugel van Firgelli.

Als de twee helften van de tv-beugel zijn aangesloten, bevindt de achterkant van de tv zich slechts 2,5 cm van de muur en de voorkant van de tv ongeveer 4,5 inch van de muur.

Om de tv aan te sluiten op de actuator-shuttle, heb ik een 4 'stuk 4x1 populierenhardhout gebruikt en heb ik de montagegaten van de tv-standaard in het hout geboord.

De volgende was de trackactuator. De actuator zelf is ongeveer 28 "lang. Ik werkt op 24VDC en wordt geleverd met een voeding en een bedrade controller (opgerolde kabel die ongeveer 3 meter lang kan worden). Het is een stuk stiller dan ik had verwacht en is zeer goed gemaakt. Ik was in staat om monteer de actuator onder de tv, aan de rechter zijsteun. Het was strak, aangezien het stopcontact er was, maar paste. Om de houten arm aan de shuttle te bevestigen, gebruikte ik een 10 x 10 cm L-beugel.

Eindelijk met alles gemonteerd.

Volledig uitgeschoven is de bovenkant van de tv ongeveer 1/2 "van het plafond verwijderd, en volledig ingetrokken is de bovenkant van de tv ongeveer 8 cm onder de bovenkant van de spiegel. Ik was in staat om het dressoir / spiegel naar achteren te verplaatsen, zodat het iets minder dan 5 "van de muur af staat, en niemand die de kamer binnenliep, heeft het opgemerkt.

Tags:

Share this article

Uitgelichte producten

12v Linear Actuator
Klassieke staaf lineaire actuatoren In Stock
From $119.99USD
Premium Linear Actuators
Premium lineaire actuatoren In Stock
$135.95USD
TVL-170 Pop-up tv-lift aan achterzijde
TVL-170 Pop-up tv-lift aan achterzijde In Stock
On Sale From $590.00USD

Hulp nodig bij het vinden van de juiste actuator?

Wij precisie engineer en vervaardiging van onze producten, zodat u directe fabrikanten prijzen. Wij bieden dezelfde dag verzending en deskundige klantenondersteuning. Probeer onze Actuator Calculator te gebruiken om hulp te krijgen bij het kiezen van de juiste actuator voor uw toepassing.