TV-lift achter een spiegel

Mijn tv -lift, door één klant

Afgelopen herfst, na een lange tijd te hebben gehouden, waren mijn vrouw en ik het erover eens dat we een tv voor onze slaapkamer moesten krijgen. We waren geen van beiden te enthousiast over de esthetiek van een tv en kabelbox die op het dressoir zat of aan de muur was gemonteerd, dus begon ik manieren te bedenken om de tv te verbergen. Om veilig te zijn hebben we een 26 "LCD (vizio VL260M) gekocht die, indien nodig, aan de muur net boven de spiegel kon worden gemonteerd.

Hier is onze slaapkamer met de tv die op het dressoir zit.

Mijn idee was om de tv op de muur achter de spiegel te monteren en de tv mechanisch boven de spiegel omhoog te brengen toen we hem wilden bekijken. De kloof tussen de bovenkant van de spiegel was ~ 17 "en de tv was 16,8" hoog, perfect!

In het begin keek ik naar Ready Built Powered TV -liften. Slechts één leek haalbaar, gemaakt doorFirgelli Tv -liftkit

Het was echter niet haalbaar.

Mijn volgende idee was een pure mechanische lift. De man van mijn schoonzus en ik brachten het grootste deel van Thanksgiving Day door met brainstormen over manieren om dit te bereiken (die niet goed ging met mijn vrouw en schoonzus). We beschouwden katrollen, veren, gaszuigers en ik vestigden me eindelijk op een parallel armsysteem, vergelijkbaar met die gebruikt voor grote binoculaire stevigen of stabiele nokken.

Hierdoor zou de tv vrijelijk op en neer kunnen bewegen zonder de muur te roteren of te raken, en wanneer gebalanceerd zou minimale inspanningen vereisen om te verhogen en te verlagen. Na enkele berekeningen van de beschikbare ruimte achter de spiegel, en het gewicht van de tv is echter ongeveer 20 pond, zou ik 40-50 pond contrageWight moeten hebben, wat onredelijk was.

Dus ging ik terug naar het idee van een aangedreven lift. Hoe cool zou het immers zijn om gewoon in bed te liggen en op een knop op de afstandsbediening te drukken om de tv op te heffen. Firgelli Automatisering Produceert ook liftactuatoren en verkoopt een mooie lineaire track -actuatorkit, compleet met controller (hoewel het helaas is bedraad).

De FA-200-TR-24-20 "leek het beste te werken omdat het een 20" slag, een kracht van 200 lb had, en werd op 1 "/sec volledig geladen.

Mijn plan was om de tv op muur te monteren op schuifregelaars waardoor het op en neer kon gaan. De actuator zou op de muur onder de tv worden gemonteerd en ik zou de tv met een arm op de shuttle verbinden. Toen de shuttle omhoog ging, zou dit de tv over de spiegel verhogen, en wanneer de shuttle naar beneden ging, zou de tv ook dalen.

Om de tv op de muur te monteren, kocht ik twee zware dienst lade dia's van Lowes. Ik koos voor die met 22 "reizen zodat de actuator het werkelijke bewegingsbereik zou bepalen, en de tv zou niet maximaal boven of onderaan. Deze werden plat plat op de muur gemonteerd in noppen met lag -bouten. Gelukkig Studs waren op een locatie waardoor de tv bijna dood midden tussen de twee dia's kon zijn.

Vervolgens kwam de taak om de tv op de dia's te monteren. Ik bevestigde een 18 "x6" stuk plaatstaal tussen de twee dia. De tv heeft een VESA 100 mm montagepatroon, dus heb ik de tv op het bladstaal gemonteerd met een low profile tv -wandbeugel vanFirgelli Ook

Met de twee helften van de tv -mount verbonden, is de achterkant van de tv slechts 1 "van de muur en de voorkant van de tv ongeveer 4,5" vanaf de muur.

Om de tv aan te sluiten op de actuator shuttle, gebruikte ik een 4 'stuk 4x1 Poplar Hardwood en match de tv -standaardmontagegaten in het hout.

De volgende was de track -actuator. De actuator zelf is ongeveer 28 "lang. Ik loopt van 24VDC en wordt geleverd met een voeding en bekabelde controller (opgerolde kabel die ongeveer 10 voet kan uitrekken). Het is een stuk stiller dan ik had verwacht en is zeer goed gemaakt. Monteer de actuator onder de tv, aan de rechterkantstud. Het was strak, omdat de wanduitlaat er was, maar passend. Om de houten arm aan de shuttle te bevestigen, gebruikte ik een 4 "X4" L-bracket.

Eindelijk met alles gemonteerd.

Volledig uitgebreid De bovenkant van de tv is ongeveer 1/2 "van het plafond, en volledig ingetrokken de bovenkant van de tv is ongeveer 3" onder de bovenkant van de spiegel. Ik was in staat om de dressoir/spiegel naar achteren te verplaatsen zodat het iets minder dan 5 "van de muur is, en niemand die de kamer binnenloopt, heeft het opgemerkt.

Share This Article
Tags:

Need Help Finding the Right Actuator?

We precision engineer and manufacture our products so you get direct manufacturers pricing. We offer same day shipping and knowledgeable customer support. Try using our Actuator Calculator to get help picking the right actuator for your application.