Die vervaardiging van 'n bootmotor met 'n lineêre aandrywer vir minder as $ 350

Aktuator-bevestigingsbeugel:

'N Montagebeugel is van staal vervaardig om die Lineêre Aktuator te hou.

Kontroleer die oriëntasie

Die aandrywer sal op hierdie manier gemonteer word. Die hakie sal aan die spieël geheg word. Ek het 'n 9 duim-aandrywer gekies, 12 VDC Deluxe-model.

Beugel Mount na spieël

OutBoard Motor Attachment

'N Beugel is gemaak om 'n snelkoppelingsarm aan die buiteboordmotor vas te maak. Hierdie hakie moes later herwerk word. Proef en fout.

Beugel aan die buiteboordmotor geheg

Toon die handstuurskakel aangeheg, en 'n vinnige ontkoppelbal (van Panther Marine) is geïnstalleer. Hierdie bal sal gebruik word om 'n lang staaf aan die skopper / trollingmotor vas te maak, sodat die 70 HP buiteboordmotor en die 9.9 skoppermotor aangedryf word deur die lineêre aandrywer.

 

Let daarop dat u die Motor Tilt in ag neem wanneer u die aandrywerbeugel en die buiteboordmotorbeugel ontwerp. Ek het nie en ek moes die hakies verwerk om die buiteboordmotor behoorlik te laat kantel! Proef en fout. KENNIS OOK dat die manuele stuurbout vervang is met 'n Hitch Pin - wat vinnig verwyder en geïnstalleer kan word. Sien die pyl.

Monteer Firgelli Automation Actuator aan die bevestigingsbeugel wat u gemaak het.

Ek het 'n verchroomde afstandhouer en 'n bout van die hardewarewinkel gebruik. Monteer sodat die aandrywer kan beweeg / draai. Hierdeur kan die aandrywer in lyn bly met die swaai van die motor terwyl dit heen en weer gedryf word.

Stap 9: Aktuator-eindbevestiging

Ek het 'n U-bout wat ek in 'n vierkantige vorm gemaak het met 'n hamer en 'n bietjie MAP Heat (geel bottel van Home Depot - veel warmer as propaan) gebruik. Let op die stuk PVC-pyp tussen die aandrywer en die houer. Moenie die U-bout te veel vasdraai nie, dit moet die aandrywer op die PVC-pyp laat heen en weer skuif om die skuif van die buiteboordmotor te behou.

Stap 10: Koppel vervaardiging vinnig af.  

Sny graad 8 fyn draadboutkop af. Hierdeur kan die bout binne 'n hol staalbuis gly

 

Stap 11: Las die boute aan die hol buis vas

Belangrik: u moet bepaal watter lengte van die snelkoppeling u benodig om die Lineêre aandrywer aan die buiteboordmotorbeugel te heg. Dit is waarskynlik die uitdagendste deel. 1. Ek het die motor heeltemal verleng en 'n merk op die suier op die halfpad gemaak, in my geval dryf die aandrywer 9 duim, so die half verlengde afstand was 4,5 duim. 2. Toe plaas ek die Buiteboordmotor in sy middelpunt van die rit (reguit vorentoe). 3. Toe meet ek van die opening van die aandrywer tot by die kogel op die bevestigingsbeugel, met die aandrywer op sy half verlengpunt. 3. Die afstand vanaf die actuator-eindgat (met 'n kogel), tot die monteerbeugel, is die lengte wat u benodig vir u vinnige ontkoppelingsstaaf. In my geval was dit 9,75 duim.

 

Stap 12: Klits vinnige ontkoppeling is klaar

Ek moes my skakel 9,75 duim bedra om die Lineêre aandrywer tot sy punt te laat ry en op te hou ry. Die lengte is belangrik omdat u die aandrywer aan die einde van die rit moet ophou ry (daar is ingeboude reisstopskakelaars). As u nie die regte lengte het nie, sal die motor aanhou ry as die toelaatbare reis aan die einde is, en sal dit vinniger verslyt. U moet al hierdie metings doen voordat u die aandrywer bestel, sodat u 'n aandrywer kry wat ooreenstem met die hoeveelheid reis wat u buiteboordmotor het as dit van links na regs swaai. Panther Marine vir die vinnige ontkoppel-hardeware.

 

Stap 13: Uitsig van die Quick Disconnect Link-aanhegsel

Let op dat die aandrywer half verleng is: 4,5 duim. En in hierdie posisie is die buiteboordmotor reguit. As die aandrywer nou uit en in ry, sal die motor na links en regs beweeg word om die volle gang te kry. Ek het gevind dat nege sentimeter reis voldoende was, en 12 duim sou te veel gewees het. Die motor sou nooit sy outomatiese afsnyplek bereik nie en sou net aanhou ry. Die punt wat u aan die einde van die aandrywerarm sien, is die punt wat die aandrywerarm aandui wanneer dit volledig teruggetrek is. U kan nie die merk sien wat ek in die middel of half verlengde posisie gemaak het nie, in hierdie foto. Glo my, dit is half verleng, en dit is waar u wil hê dat die motor reguit moet wees.

 

Stap 14: 'n ander siening

Sommige van die prente sien u verskille op. Byvoorbeeld, die klein hakie wat ek gemaak het om die vinnige skakels aan die buiteboordmotor te heg. Die hakie moes minstens een keer weer gemaak word, dus het alles gewerk sonder om mekaar vas te bind of te slaan. Maar hopelik kry u die idee. Die aanvanklike manier het veroorsaak dat die lang arm die kort vinnige ontkoppelingsarm tydens die reis getref het, dus moes ek die beugel weer opbou. Ek dink dit is die finale reëling. Ek koppel die hoofstuurkabel (sien dit aan die linkerkant) van die motor af as ek die elektriese stuur gebruik. Dit skep te veel wrywing. Ek het pas die bevestigingsbout vervang deur 'n haakpen om dit maklik aan- en af ​​te skakel.

 

Stap 15: Lang vinnige koppelingskakel

'N Lang arm is vervaardig en word aan die Kicker Motor geheg sodat dit ook bestuur kan word. Ek het gevind dat ek beter beheer as ek ry, as albei motors aangedryf word - beter roerwerking in die wind of golwe. Dus, selfs as ek die skopper net teen lae spoed loop, bestuur ek ook die groot motorstuur. Met hierdie reëling kan ek die skoppermotorskakel verwyder en die skoppermotor verhoog as ek net die groot motor van die outoboot wil laat loop. As die elektriese motorstuur nie werk nie, kan ek dit ontkoppel en die handstuur weer verbind en handmatig stuur.

 

Stap 16: Joystick

Ek het 'n joystick geïnstalleer om die Lineêre Aktuator te beheer. 'N Inskakelaar is onder in die regterkant van die paneel aangebring. Dit kan onder die aanskakelaar gesien word. Ek het nog nie die skakelaar gemerk nie. Dit stel u in staat om Handmatige elektriese stuur met behulp van die joystick te kies, of u kan outopilot kies. In 'n outopilotposisie word die Lineêre Aktuator aangedryf deur 'n Arduino-gebaseerde selfgemaakte Autopilot wat deur Jack Edwards geskep is. Die outopilot het 'n koersmodus en 'n knopstuurmodus. U kan die outopilot bestuur met behulp van die potensiometerknop sowel as die magnetiese koersmodus. U kan die potensiometerknop onder die skakelaar sien. GPS-stuur is beskikbaar, maar ek het dit nog nie gedoen nie. Vereis net nog 'n arduino-bord, $ 56, en natuurlik 'n versoenbare GPS-eenheid.

 

Stap 17: Arduino Mega 2560 outopilot

U kan dit vind op YouTube - Soek die outopilot gebaseer op Jack Edwards op Arduino. Ek het dit net vir stuur- en knopstuur gebou. Volgende somer sal ek GPS-stuurstelsel byvoeg. Die BNO 55 magnetiese koopsensor en die kragbord wat die aandrywer aandryf, word nie getoon nie, 'n Polulo Qik PWM-module. Ek het die presiese komponente gebruik wat in Jack Edwards-instruksies genoem word. Ek het nie Arduino Shield-koppelvlakbord gebruik nie, maar my drade direk in die arduino-bord self ingeprop - easy peasy. Ek moes 'n sagteware-instelling verander om my stelsel beter te laat optree. Dit het byvoorbeeld 30 grade koers verander voordat my aandrywer begin ry. Ek het een nommer in Jack se program verander om dit so te maak dat 3 grade koersverandering die aandrywer laat ry. Dit was: motorspeed_min. By kodeweergawe J11 is dit by lyn # 378. Dit is op 30 gestel. Jack het gesê dat dit 127 is vir die volle motoraandrywing met enige fout. Ek het besluit om dit op 75 te stel, en nou ry my aandrywer met 3 grade koersfout. Moet dit dalk aanpas na die watertoetsing. Daar is ook 'n doodband-instelling en dit is op 2 grade ingestel. Dit beteken dat niks gebeur voordat meer as 2 grade fout voorkom nie. Dit is nodig omdat u nie wil hê dat die AP heeltyd moet ry met geringe golf- en windaksie nie. Ek het dit gelos waar Jack dit laat stel het.

 

Stap 18: Instellings vir outomatiese vlieënier

Dubbelklik daarop om instruksies te lees. Die enigste komponent wat ek gebruik het wat anders was as wat aangedui is, was die sleutelbord. Ek het een van amazon $ 4,95 gekry. moes die bedrading 'n bietjie verander om dit te laat werk.

 

Stap 19: Bedradingsdiagram vir outobestuurder

U moet na Jack Edward se dropbox gaan om die sagteware wat hy geskryf het, af te laai, asook die fritzing diagram (bedradingsdiagram). Die skematiese diagram was regtig nutteloos, u het dit nie nodig nie. kry net die bedradingsdiagram. Dit is 'n prentjie en wys watter draad om aan te sluit. Maak seker dat u inlyn versmeltings installeer. U benodig 'n soldeerbout, 60/40 kolofoon soldeer en soldeervaardighede om die drade aan die borde te koppel wat op die arduino-bord (PWM, magnetiese sensor, sleutelbord, potensiometer) aansluit. Op die arduino-bord self soldeer u dit nie, dit het verbindings waarmee u net 'n pen in druk. Koop dus van die lintkabel waarop die klein penne sit. U kan die pen van die een punt afsny en die draad (soldeer 'n langer draad daarop) verleng soos nodig. Soos ek gesê het, het ek nie die deurbraakbord gebruik wat hy in sy tekening vertoon nie, dus kan dit uitgeskakel word.

Tags:

Share this article

Gewilde produkte

12v Linear Actuator
Klassieke stang lineêre aandrywers In Stock
From $119.99USD
Premium Linear Actuators
Premium lineêre aandrywers In Stock
$135.95USD
TVL-170 pop-up TV-hysbak agterop
TVL-170 pop-up TV-hysbak agterop In Stock
On Sale From $590.00USD

Hulp nodig om die regte aandrywer te vind?

Ons vervaardig en vervaardig ons produkte, sodat u die prys van direkte vervaardigers kry. Ons bied dieselfde dag aflewering en kundige kliëntediens. Probeer ons Aktuator Sakrekenaar gebruik om die regte aandrywer vir u toepassing te kies.